Медици от Обединеното кралство обучават студенти в МУ- Пловдив

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Британски лекари проведоха семинар на тема „А,Б,В в клиничната медицина”.

Той се осъществи пред български и чуждестранни студенти, които се обучават в МУ-Пловдив. Целта на семинара беше да даде възможност на студентите от горните курсове да упражнят практически познанията си по медицина.

Безплатният курс беше воден от британски лектори – д-р Маргарита Китова-Джон, която от дълги години работи като общо-практикуващ лекар в Англия и съпругът й д-р Джон.  

С този курс целим да помогнем на студентите, да разтворим техния обзор и да ги подготвим за работата в чужбина. Целта не е да отидат извън страната, а да им покажем плюсовете и минусите. В чужбина не всичко е цветя и рози.”,казва д-р Маргарита Китова-Джон.

“Смятам обаче, че заради социалните и политически проблеми в страната през последните 25 години българският лекар е деморализиран, загубил е обективността си до някаква степен, тъй като е притиснат от различни битови проблеми. Не трябва да мислим за реализация, позиции и пари особено в началото, защото тогава загубваме фокусa – нашия пациент и смятаме, че той е една пътека, по която трябва да вървим”, допълни тя.

Другият британски лектор – д-р Джон , е с индийски произход, но също от дълги години работи като общо-практикуващ лекар във Великобритания. Бил е студент в МУ-Пловдив, след което е заминал за островната държава.

Опитвам се да помогнем на студентите тук и да им предадем нашите умения. Искам да работят тук в България като добри лекари и да споделим неща, които не са изучавали”, споделя д-р Джон.  

Семинарът се проведе по забавен и интригуващ начин и стимулира студентите да използват уменията си чрез интерактивен метод.

__________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email