Медицинският колеж към МУ- Плевен с инициатива „Мартеницата – заедно да съхраним традицията”

За поредна година по инициатива на студентите от специалност „Социални дейности” на Медицински колеж към МУ- Плевен е разработен проектът „Мартеницата – заедно да съхраним традицията”. Инициативата цели да насърчи креативността на лица с различни увреждания и да набере средства за провеждане на трудотерапия на тази целева група.

Мартениците са изработени съвместно от студенти и потребители на социални и здравни институции: Център за психично здраве към УМБАЛ “Д-р Георги Странски»; защитено жилище за възрастни хора с умствена изостаналост – гр. Плевен; Помощно училище „П. Р. Славейков” – гр. Плевен и дневни центърове за социална рехабилитация и интеграция на лица с увреждания.

По проекта ще се извършат следните дейности: изработка на мартеници в ателиета „Работилница на Баба Марта”; организиране на изложба-базар и провеждане на терапиите. Инициативата ще даде възможност и на новоприетите чуждестранни студенти да се запознаят с една уникална българска традиция.

С подкрепата на Ректора на МУ-Плевен проф. д-р Славчо Томов изложбата-базар ще се организира във фоайето на Ректората за периода 29 февруари – 1 март 2016 г.

Реализирането на проекта е част от събитията, предшестващи Световния ден на социалната работа и Седмицата на действие (14.03. 2016 г. – 18.03.2016 г.).

__________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email