Д-р В. Грозев: Пръстовият идентификатор не е единствената причина, поради която БЛС не подписа НРД 2016

Пръстовият идентификатор не е единствената причина, поради която БЛС не подписа Националния рамков договор с НЗОК, заяви пред БНР д-р Венцислав Грозев.

“Наредбите, които бяха обсъждани, ние бяхме давали становище по тях. Наредба 11, имахме около 50-60 печатни страници, които изпратихме в Министерството на здравеопазването под формата на становища, някои от текстовете да бъдат променени. Нямаме обратен резултат.”, каза председателят на съсловната организация. 

Той обясни, че недоизработените наредби са внесли напрежение сред медицинските работници, а в резултат е дошло и решението на събора.

Според закона при неподписване на НРД продължава да действа договорът, подписан предходната година. Д-р Грозев обясни следното:

“Ако в рамковия договор има нови моменти, както е в дадения случай за 2016-та, то би следвало да бъде изработен служебен такъв от Надзорния съвет на НЗОК и през Министерството на здравеопазването да се оформи и да се работи по него чрез решение на Министерския съвет.”

__________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email