Д-р В. Шарков: Да стане контролът ефективен е обща отговорност, не само на НЗОК

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Съпротива срещу засилването на контрола е в основата на решението БЛС да не подписва Националния рамков договор, смята заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков.

Пред БНТ той заяви, че да се направи контролът ефективен е обща отговорност, а не само на НЗОК, и уточни, че става въпрос за 3 млрд. и 500 млн. лева. И още:
 
Има лекари, които се скъсват от бачкане, но в същото време една малка група медици, с които не можем да се справим, взима от труда на работещите почтено техни колеги.” 

“Всичко зависи от гилдията, да очакваме контролът да се прави само от здравната каса не помага на никой. Има труден път и неговото изминаване зависи от всички”

Д-р Шаркове на мнение, че Националният рамков договор за 2016 г. е по-добър от действащия през 2015 г., а лекарският съюз го е отхвърлил, без да го е гледал по същество.

Увеличени са парите за болничната помощ, броят на направленията, средствата за специализираните прегледи и средствата за прегледи на деца. 

Не разбирам как успяваме за 30 минути да отхвърлим един Национален рамков договор, който е по-добър от действащия и от много други преди него“, коментира зам.-министърът. 

Що се отнася до пръстовия идентификатор – такъв текст не съществува в рамковия договор, посочи той.

Практиката пациенти да бъдат изписвани 3-4 дни след инсулт ще се прекрати.

“Това ако е неморално, значи някъде сме загубили представата си за морал и ценности“, заяви д-р Шарков.

__________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email