Управителят на ЦПЗ „Проф. Н.Шипковенски” д-р Тарашоева беше освободена от длъжност

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Управителят на столичния психодиспансер д-р Гълъбина Тарашоева е освободена от длъжност поради многократно отказване на хоспитализация на психично болни пациенти.

До назначаването на нов управител след конкурс изпълняващ длъжността управител на Центъра за психично здраве да бъде д-р Анна Попова, се разбира от решението на Столичния общински съвет. 

Заместник-кметът по здравеопазване и финанси Дончо Барбалов коментира уволнението пред БНР с пример, че бившето ръководство на психодиспансера е направило опит да закрие единствения спешен кабинет в София.

Общинският съвет взе правилното решение и реши един огромен проблем, който застрашаваше здравето на софиянци“, каза Барбалов. Кабинетът годишно обслужва 1800 пациенти по спешен ред.

“Успяхме да овладеем ситуацията, но се оказа, че проблемите продължават.  Единственият начин да те приемат там най-вероятно е да отидеш с някоя медия, по възможност телевизия, мисля, че това е недопустимо”, каза зам.-кметът. Става въпрос за затруднен достъп до здравна услуга.

Няма значение дали са спазени процедурите, дали законът допуска да връщаш пациенти, това не бива да се случва в общинско лечебно заведение“, каза още Барбалов. 

__________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email