МБАЛ-Русе получава апаратура за недоносени бебета от общината

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Община Русе предоставя безвъзмездно като съакционер на МБАЛ АД медицинска апаратура за 277 402 лв. предназначена за отделението за недоносени бебета, пише в. “Труд”. Оборудването от вече закрития дом “Майка и дете” е частна общинска собственост и се дава като непарична вноска, с която се увеличава капиталът на лечебното заведение.

Сред неизползваната техника има кувьози за недоносени бебета, които са нужни на Акушеро-гинекологичния комплекс /АГК/. Наличните досега 20 кувьоза и 6 интензивни легла в неонатологичното отделение не могат да поемат увеличаващите се новородени под 800 г. Статутът му е на междуобластен център и приема недоносени бебета от още 8 града в Северна България.

Закритият дом “Майка и дете” вече е комплексен център за 7 нови социални услуги по проект, финансиран с 600 000 лв. от Агенцията за социално подпомагане.

Средствата покриват грижите на 58 служители за 151 деца до 3-годишна възраст и техните семейства. Социалните услуги обхващат 23 човека, за които се грижи 30-членен персонал. Общината ще финансира центъра 5 г., след като приключи 14-месечната му поддръжка със средства от ЕС.

__________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email