Хирург- ортопед дари на МБАЛ-Монтана изобретено от него ортопедично устройство

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Д-р Станислав Несторов, хирург-ортопед, дари на МБАЛ-“Д-р Стамен Илиев”- Монтана ценно устройство, с което се лекуват счупени части от човешките кости, съобщиха от здравното заведение. Договорът за дарението подписа директорът на болницата д-р Тони Тодоров

 

Устройството – външен фиксатор, е поставено на счупена дясна подбедрица на 18-годишната Елина Георгиева, която на 18 февруари е пострадала при пътно-транспортно произшествие. То се поставя през кожата без разрези и иммобилизира счупените кости.

 

Устройството е на стойност 2400 лв., които не се поемат от НЗОК, а д-р Несторов го е изработил със собствени средства. Предназначено е за многократна употреба и след Елина може да бъде поставено и на други пациенти.

 

Д-р Станислав Несторов е други медицински устройства. В България са патентовани 12 от тях, а 7 – от световната патентна организация.

Има европейски сертификат за производство на ортопедични изделия. Някои от тях се изнасят в съседни балкански и европейски страни, а отскоро – и в Китай и Бразилия.

 

__________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email