Във Варна се организира “Болница за плюшени мечета”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

За шеста година АСМБ и организации на пациенти с редки болести организират събитието “Болница за плюшени мечета”. Под формата на игра децата ще научат повече за хигиената, здравословното хранене и за това, какво се случва в една болница.

Освен това, ще могат говорят с младите лекари по приятелски и спокоен начин, който ще им помогне да преодолеят страховете си от манипулации и бели престилки.

“Пациенти” ще бъдат плюшените играчки на децата, а “мечешки доктори” ще са студентите по медицина от МУ-Варна.

“Болница за плюшени мечета” е международен проект, харесван от децата в цял свят. Докато разказват за “болестите” на своите плюшени играчки, децата получават нови знания и умения и най-вече сигурност, че могат да се справят в болнична ситуация.

__________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email