Б. Николов: Болницата в Белоградчик е в тежко финансово положение

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

МБАЛ-Белоградчик е в тежко финансово състояние и не функционира нормално, заяви за „Фокус” Борис Николов, кмет на община Белоградчик.

Той обясни, че лечебното заведениеобслужва общините Белоградчик, Димово, Чупрене и Руженци. Кметът посочи, че е момента работещите отделения в МБАЛ Белоградчик са Детско отделение, Вътрешно отделение и АГО.

Имахме и хирургично отделение, но се наложи да го затворим”, обясни Николов и допълни:

„През 2011 година заварих едно тежко финансово състояние на болницата. Тогава тя бе в преразход от 460 000 лева. Не успяхме да ги премахнем, но успяхме да ги стопираме. До днешна дата те не се увеличиха изобщо”.

Той разкри, че Община Белоградчик е успяла да се включи в хоспис с едни от най-големите болници в страната.

В определени дни в МБАЛ Белоградчик идват едни от най-големите светила в българското здравеопазване, за да преглеждат населението ни”, коментира той и допълни, че лекарите преглеждат напълно безплатно и изпращат хората с по-сериозни проблеми при специалисти.

„На тези лекари ние не им плащаме дори командировъчни. Цялото финансиране идва от този хоспис”, уточни Николов.

Според него основната причина тези медицински лица да преглеждат в Белоградчик е доброто медицинско оборудване.

„Ние постоянно обновяваме апаратурата. Получихме наскоро и дарение от болница в Швейцария”, обясни Николов. С последното дарение болницата в Белоградчик е успяла да поднови почти цялата си леглова база.

__________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email