Предстои “Токуда” да стане собственост на холдинга „Аджъбадем”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Болница „Токуда” ще стане турска собственост до два месеца, като по неофициална информация лечебното заведение е на крачка от придобиване от холдинга „Аджъбадем”. Двете страни не потвърдиха официално сделката, но и не я отрекоха.

„Токуда функционира както досега, обслужвайки български и чуждестранни пациенти. На този етап собственикът на болницата не е склонен да обсъжда бъдещите си стратегии за развитие в по-голяма степен от намеренията си за продължаващ растеж и развитие на медицинската дейност на болницата”, коментираха от “Токуда”.

Гюрай Ходжев, представител на „Аджъбадем” за България – заяви, че подобна сделка е „частен въпрос и все още не подлежи на обсъждане”.

На този етап собственикът на болницата не е склонен да обсъжда бъдещите си стратегии в по-голяма степен от намеренията си за продължаващ растеж и развитие на медицинската дейност на болницата“, отбелязват от лечебното заведение. От там казват и, че Токуда е на път да защити и най-престижния и труден стандарт за качеството и безопасност на пациентите – американската акредитационна система JCI.

Преди 9 години, когато болницата бе открита, инвестицията в нея беше над 140 млн. лева. Тя спечели награда за „Инвестиция на годината”, както и „Сграда на годината”. Д-р Торао Токуда пък получава най-високото държавно отличие, орден „Стара Планина I степен”.

Решението на д-р Токуда идва от сериозните финансови затруднения на лечебното заведение.

От болницата споделиха, че от НЗОК не са им изплатени около 4 млн. лева за дейности, които са извършени, но  се явяват „надлимитни”. Това се получава заради намаляването цените на клиничните пътеки през 2015г. с около 10%. В крайна сметка излиза, че болницата е лекувала около 4000 пациенти със собствени средства.

_____________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email