Здравният министър присъства на откриването на две обновени отделения в МБАЛ “Св. Петка” – Видин

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Министър Петър Москов и зам.-министър Ваньо Шарков откриха обновените отделения по Кардиология и по Физикална и рехабилитационна медицина в МБАЛ “Св. Петка” – Видин. По време на събитието, д-р Москов заяви следното:

„Тази инвестиция е част от дейностите, които Министерство на здравеопазването планира за видинската болница. От днес хората във Видин получават нова възможност и качество, с която ще бъдат спасявани и сигурни за здравето и живота си. Видинчани ще имат на разположение и най-големите имена на българската кардиология и когато говорим за развитието на даден регион, трябва да покажем, какво сме направили, а не да пишем стратегии.”.

Новите отделения са изградени за година и половина и са на стойност 1,4 милиона лева, отпуснати от МЗ. В тях ще работят 8 специалисти кардиолози. Пациентите от Видин ще могат да бъдат лекувани вече на място, тъй като вече има отделение по кардиология с легла.

Досега пациентите пътуваха за лечение до Монтана, каза д-р Виолета Дочкова, изпълнителен директор на МБАЛ-Видин. Министър Москов и зам.-министър Ваньо Шарков разговаряха с началниците на отделенията в болницата, на които представиха проекта на Националната здравна карта и с хода на реформата в здравеопазването.

_____________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email