Пациентска организация внася жалба в съда по повод въвеждането на пръстов идентификатор

В своя жалба до Върховния административен съд и до омбудсмана Мая Манолова, от пациентската организация Конфедерация за защита на здравето обявиха, че решението да се сложи край на източването на НЗОК чрез простов идентификатор е незаконно и потъпква гражданските права.

От организацията питат дали наличието на лични карти с два кода в тях не е достатъчно и всеки български гражданин ли „априори е мошеник”.

От организацията се обръщат към съда с твърдението, че всичко това се прави, за да се заобиколи проблема с разходооправдателния документ, който пациентите трябва да верифицират, за да може НЗОК да плаща, информира “Дарик”.

„Този документ и досега не е факт и целият бюджет на касата от 3,5 млрд. лв. се харчи на тъмно за пациента”, завършват жалбата си от пациентската организация.

________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email