Медици от Монтана не са съгласни с регионалната здравна карта

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Медици, директори на държавни, общински и частни болници, както и кметове заявиха, че не приемат здравната карта на област Монтана в настоящия й вариант, информира в. „Стандарт”.

Срещата за обсъждането й бе свикана от областния управител Ивайло Петров, който ще представи критиките и несъгласията в МЗ. Становището на лекарите гласи, че са изготвили вариант, който е по-приемлив и удовлетворяващ.

Регионалната здравна карта предвижда оставането на 18 места за хемодиализа, докато сега те са 27, с които се обслужват 64 пациенти.

С 59 се намаляват и леглата в хирургическите отделения на болниците, с 57 – в неврологиите.

Годишно в МБАЛ- Монтана се лекуват 20 000 пациенти и съкращаването на легла ще засегне само лекарите и останалия персонал, но и пациентите каза директорът д-р Тони Тодоров. Освен пациенти отг рада, пам получават помощ и болни от съседните общини Видин, Белоградчик и Ружинци.

Болницата в Лом лекува пациенти от 5 общини, но в нея предпочитат медицинска помощ и болни от Видин и района.

Планира се лекарите ще изпожат позицията си пред министър Петър Москов по време на обиколката му из страната.

________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email