УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ” организира безплатно измерване на вътреочното налягане

По повод на Световната седмица за борба с глаукомата от 07.03. до 11.03.2016 г. в Клиниката по очни болести към УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ” се организира безплатно измерване на вътреочното налягане и измерване на роговична дебелина, съобщават от лечебното заведение. 

Предварително записване на тел. 02 9432 262 от 14.00 до 15.00 часа. Прегледите ще се осъществяват от 14.00 до 16.00 часа.

Глаукомата е една от водещите причини за необратима слепота в световен мащаб. Относително високата честота и тежката инвалидизация на пациентите, настъпваща поради трайна загуба на зрението, определят глаукомата като социално-значимо заболяване.

Световната седмица за борба с глаукомата се провежда ежегодно по инициатива на Световната асоциация по глаукома (WGA) и на Световната глаукомна пациентска асоциация (WGPA). 

________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email