В МУ-Плевен се организира уникална по рода си Хайфу конференция

На 22 април 2016 г. МУ- Плевен съвместно с МБАЛ “Света Марина” – Плевен ще бъде домакин на първата по рода си международна Хайфу конференция на тема “Хайфу терапия: клинична практика и бъдещи перспективи”, която ще се проведе в Телекомуникационния ендоскопски център.

Официалният език на форума е английски, като участие ще вземат много чуждестранни лектори, съобщиха от пресцентъра на учебното заведение.

Целта е екипът на Хайфу Център при МБАЛ “Света Марина” – Плевен да представи натрупания 3-годишен опит в прилагането на този неинвазивен метод на термична аблация в лечението на над 350 случая на доброкачествени и злокачествени солидни тумори.

Ще бъде изнесен и доклад за резултатите от двустранния научен проект, който е част от споразумение между Китайската Народна Република и Република България за научноизследователска дейност и развитие, с наименование “Изследване на възможностите на Хайфу технологиите (високофокусиран ултразвук) за лечение на миоми при български и китайски пациенти като неинвазивен алтернативен метод на конвенционалната хирургия”.

Ще се даде възможност на лекарите, които са натрупали опит с различните клинични приложения на Хайфу терапията при лечение на миоми, рак на панкреаса в напреднал стадий, на доброкачествени и злокачествени тумори на гърдата и др. да споделят своите знания с по-широка аудитория от лекари и студенти, специализанти и докторанти, както и да отговорят на въпроси относно принципите на това иновативно лечение.

Ректорът на МУ-Плевен проф. д-р Славчо Томов е председател на организационния комитет, а членове са китайските партньори на висшето училище проф. Зечуан Мей и д-р Джоу Кун, както и екипът на Хайфу Център при МБАЛ “Света Марина” – Плевен – чл.-кор. проф. Григор Горчев, проф. д-р Ташко Делийски, доц. д-р Добромир Димитров, д-р Хюлия Ферадова, д-р Надя Станиславова и д-р Венцислав Георгиев.

Крайният срок за регистрация на активни участници е 20 март 2016 г., а на пасивни – 10 април 2016 г. Регистрираните преди крайния срок участници няма да заплащат регистрационна такса, а 50 евро ще е таксата на желаещите да участват след изтичане на срока.

_________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

 
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email