Д-р Персенски: Заплащането на онколозите у нас съразмерно не е по-ниско от това на колегите от Западна Европа

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Убеден съм, че заплащането, което имат специалистите по онкология у нас съразмерно не е по-ниско от заплащането, което имат нашите колеги в Западна Европа, заяви зам.-министъра на здравеопазването Адам Персенски при откриването на обновената Клиника по онкология в СБАЛО.

“Правото къде да работи е лично право на всеки специалист, отдавна сме в условия, в които не можем да задължим никого да работи по разпределение.”, добави той и продължи:

“Смятам обаче, че с новите услуги, които се въвеждат, като радиохирургията например, която влиза вече като клинична пътека и ще се заплаща от НЗОК , лечебните заведения ще имат достатъчно ресурс, за да покрият едни прилични възнаграждения на младите лекари. Не мога да направя конкретно сравнение, но съм убеден, че и сега има колеги, които получават заплата колкото е заплатата на министъра”, подчерта д-р Персенски.

Д-р Персенски е на мнение, че страната ни има напредък и по отношение на продължителното лечение и палиативните грижи:

„За първи път от тази година имаме нови три пътеки, които са за продължително лечение – след инфаркт, след инсулт и след големи оперативни интервенции. Такива не съществуваха досега, така че това е една добра стъпка напред, от тази възможност ще могат да се възползват и онкологични пациент.”, заключи той. 

_________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email