В Русе се организира кампания за изграждането на Център за подкрепа на онкоболни

Дарителска кампания за изграждане на Център за подкрепа на хора с онкологични заболявания и техните семейства започна в Русе, информира БНР. Вече е избрано помещение, което се намира на територията на МБАЛ, но то се нуждае от реновация и оборудване, обясни д-р Камен Кожухаров, управител на Комплексния онкологичен център и инициатор на кампанията.

В града все още няма център, в който хора с онкологични заболявания и техните семейства да се срещат, да говорят и да получават психологична и социална помощ.

Идеята на Центъра е едните да помогнат на другитес малко повече хъс за живот и борба, защото споделената болка е наполовина болка, заяви д-р Кожухаров.

В Канцер регистъра на онкоцентъра в Русе са вписани имената и диагнозите на 18 000 души от областите Русе, Разград и Силистра.

_________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email