Д-р Москов: Болният вече няма да бъде ходеща клинична пътека

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Парите не следват пациента, болният следва сбъркана финансова логика в системата на здравеопазването. Болният вече няма да бъде ходеща клинична пътека, заяви министър Петър Москов по Нова тв, коментирайки представената Национална здравна карта.

Той поясни още, че болниците трябва да получават пари според усреднената стойност за това колко им струва лечението на пациентите. 

От друга страна, финансирането за доболничната помощ ще се увеличи още с подписването на следващия договор с НЗОК. Д-р Моксов даде пример с липсващи 110 семейни лекари и 103 педиатри в столицата. 1 089 в повече пък са леглата в болниците. 

Общият брой на необходимите лекари в извънболничната помощ е над 11 000, става ясно от данните от здравната карта, публикувана за обществено обсъждане на страницата на здравното министерство. 

__________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email