МУ- Плевен е готов да обучава първите си студенти по специалност “Фармация”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

МУ- Плевен е готов да приеме още тази година първите 30 български студенти по държавна поръчка за подготовката им за магистър-фармацевти в новия фармацевтичен факултет, съобщи за БТА ректорът проф.д-р Славчо Томов.

Проф. Томов обясни, че независимост от това че акредитацията позволява приема на 60 студенти, ще се започне с 30, за да не допуснат евентуално снижаване на качеството, поради липса на конкретен практически опит по тази специалност. Според него още от следващата година ще бъде възможно приемане на пълен капацитет от 60 студенти.

Съветът на настоятелите на медицинския университет утвърди като приоритет “реализиране на първия прием студенти във Факултета по фармация”, припомни проф. Томов.

По думите му наличие на четвърто основно звено в структурата ще окаже положителен ефект не само за развитие на университета, а и на Плевен и цяла Северозападна България.

Факултетът по фармация е резултат от тригодишна работа на Академичното ръководство, на партньорите и изпълнителите на проекта. Университетът получава силна подкрепа от правителството и от държавните институции, подчерта ректорът.

Благодарение на тях днес е изграден и нов учебен корпус като база, получена е акредитация и на факултета и на специалността, както е осигуреното целево финансиране за съвременно оборудване.

Това ни дава пълно основание да поискаме да обявим първи прием още от септември тази година“, поясни проф. Томов.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email