МБАЛ “Св. Мина” в Пловдив е пред фалит

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Общинската болница „Свети Мина” в Пловдив върви към фалит поради големи финансови задължения, с които не може да се справи сама. За Радио Пловдив ресорният заместник-кмет Розалин Петков съобщи, че лечебното заведение има над 1 милион лева просрочени задължения, освен текущите парични дългове, следователно общият дълг наближава 2 милиона лева.

“Необходими са спешни мерки, задължително трябва да се смени мениджмънтът на лечебното заведение”, настоя Петков, и допълни:

Ако новият мениджмънт не се справи, то трябва да се върви към сливане на Първа и Втора градска болници.”

Заместник – кметът увери, че общината ще помогне финансово на МБАЛ „Св. Мина”, но размерът на точната сума ще се разбере на 28 януари, когато ще заседава Общинският съвет и ще бъде приета финансовата рамка на Пловдив за 2016 година.

Розалин Петков припомни, че на болницата  вече е получила от общината 400 000 лева за нова апаратура, отделно е получила разрешение да тегли кредит. 

“Явно мениджмънтът не може да се справи”, заяви заместник-кметът по здравеопазването. Той отбеляза, че управителят на МБАЛ „Св. Мина” д-р Борис Джурджев е наследил доста задължения, общината му е дала шанс, но явно той не може да се справи.

“Ако до края на април няма видими резултати, д-р Джурджев ще бъде сменен”, категоричен бе Розалин Петков. Той обясни, че първо ще има временно назначен нов управител, а след това ща бъде обявен конкурс за постоянен.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email