Разработва се ибупрофен-освобождаваща лепенка за локално повлияване на болката

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Учени от университета в Уорик, Великобритания, са формирали екип с представители на компанията Medherant, специализирана в производството на биоадхезивни материали.

Целта на проекта е създаването на отделящ ибупрофен пластир, който локално да повлиява болката. Прозрачната лепенка е в директен контакт с кожата и не ограничава естествените движения поради свойствата на материала, от който е направена.

Освен това, 30% от нейната маса е съставено от активното вещество- именно ибупрофена. Това е значително подобрение в сравнение с вече съществуващите пачове, които съдържат активно вещество в едва 10% от масата си.

Иновативната полимерна технология, използвана за изработката на продукта, позволява едновременното приложение на няколко медикамента в един пластир. Очаква се разработената до момента форма, освобождаваща ибупрофен, да бъде пусната в търговската мрежа до 2 години. 

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email