Всяка година държавата осигурява между 12 и 17 млн. за ин витро процедури

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit
През 2015 г. се наблюдаваше пореден спад на раждаемостта – по все още неофициални данни, броят на новородените в сравнение с предходната година е с около 6 хиляди са по-малко. Прогнозите за започналата вече 2016 г. не са оптимистични, предаде БНР.
 

Същевременно се увеличават родените с помощта на репродуктивни процедури, съобщи Радина Велчева от Фондация “Искам бебе”.

“”Искам бебе” работи с фонд „Ин витро” вече седма година и през това време сме стигнали до едно от първите места в Европа по отношение помощта на държавата за бездетните двойки – за три опита ин витро по 5 хил. лв. – това са до 15 хил. лв. на лечение на безплодието, които отпуска държавата и към днешна дата.”, каза тя и добави:
“Мога да кажа, че между 12 и 17 милиона годишно държавата дава за ин витро процедури, като вече това е една установена добра практика. Около 1000 бебета очакваме да са се родили за изминалата година”.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email