Специалисти от Диализното отделение в МБАЛ-Русе подадоха молби за напускане и след това ги оттеглиха

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Екипът на Отделението по диализно лечение в МБАЛ- Русе е подал молби за напускане. Причината е свързана с намалени приходи на лечебното заведение, съобщава БНР.

Намаляването на приходите от клинични пътеки със 175 000 лева за миналия месец в болницата е наложило да се направи преразпределение на допълнителните възнаграждения за персонала.

Д-р Радка Карагьозова, началник на отделението, коментира:

„Трябваше мерките да бъдат малко по-остри. Нашият персонал реагира за първи път по този начин и това беше решено колективно, от всички – да си подадем молбите за напускане“.

Тя поясни, че 25 нейни  колеги лекари, техници и медицински сестри са готови да напуснат.

От ръководството на лечебното заведение са реагирали веднага и са провели две срещи с екипа на отделението. Д-р Йосиф Новаков, член на борда на директорите, съобщи:

„Аз ги помолих  да размислят много сериозно и да вземат своето  професионално  и човешко решение.“

По-късно д-р Радка Карагьозова, цитирана от Нова телевизия, обясни, че след срещата с ръководството колегите й са се отказали от намерението си да напуснат.

Източник: БНР

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email