Започва “Гастрофорум Варна 2015-новости”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

“Гастрофорум Варна 2015-новости” ще се проведе от 5 до 7 ноември в курортен комплекс Слънчев ден край Варна.

Организатори на събитието са МУ – Варна, УМБАЛ “Света Марина” – Варна, БАНИ и Клиниката по хепатогастроентерология. 

Във форума ще участват над 130 лектори от цялата страна. Тазгодишното издание на научното събитие протича под егидата на ректора на МУ – Варна проф. д-р Красимир Иванов и изпълнителния директор на университетската болница проф. д-р Жанета Георгиева.

То ще бъде посветено на новостите и проблемите в диагностиката, клиничния подход и терапията при болестите на хранопровода, стомаха, червата, черния дроб, жлъчната система и панкреаса.

“Една голяма част от темите ще бъде посветена на онкологията – твърди се, че до 2020 година всеки втори болен в Европа ще бъде онкологично болен. Ще бъдат разгледани хранопроводният карцином, стомашният, дебелочревният и панкреасният карцином”, съобщи на пресконференцията преди събитието проф. д-р Искрен Коцев – р-л Клиника по гастроентерология към УМБАЛ “Св. Марина”-Варна. 

През последните няколко години у нас се увеличава честотата на карцинома на правото и дебелото черво и затова на форума ще бъдат обсъдени и профилактиката и превенцията на онкологичните заболявания в тази област чрез подобряване на начина на живот и хранене и информираност на обществото.

Според гастроентеролозите, от кампанията на правителството за ограничаване на вредните храни ще има полза, понеже ще даде повече информация на хората по отношение на здравословното хранене и начина на живот, а ефектът от това ще се отрази на следващите поколения.

Източник: Официална страница на МУ – Варна

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email