В Медицински университет- Плевен се организира Четвърто лапароскопско училище за студенти

МУ – Плевен, съвместно със студентите-участници в Кръжока по онкологична хирурия под ръководството на доц. д-р Добромир Димитров, д.м., организират четвъртото училище по лапароскопска и роботизирана хирургия.

То ще се състои от 06.11.2015 г. до 8.11.2015 г. в Телекомуникационния ендоскопски център, съобщават от университета.

Училището се провежда ежегодно, радвайки се на все по-голям интерес от страна както на българските, така и на чуждестранните студени.  

За пръв път по време на това издание, поради засиленото желание за участие от страна на чуждестранните студенти, събитието беше разделено в 2 сесии – една за български и следваща – за чуждестранни студенти през м. март 2016 г.

Идеята на форума отговаря на съвременните схващания за хармонично развитие на младите хирурзи, като се прилага успешно във водещите европейски центрове за обучение по лапароскопска хирургия.

Училището не цели масово участие, а провеждане на обучение на малка група студенти, селектирани според тяхната мотивация и изявени практически и научни интереси в областта на съвременната хирургия.

От всички млади медици, желаещи да вземат участие във форума, бяха избрани 11 активни участници, които отговориха на предварително зададените изисквания. Освен тях още 15 студенти ще се включат като пасивни участници.

Студентите, участващи в училището, ще се запознаят с принципите, индикациите и приложенията на лапароскопската хирургия, както и с различията между конвенционалната и роботизираната хирургия. Активните участници ще имат възможност да овладеят основни лапароскопски знания и умения чрез практически упражнения с виртуални и бокс-тренажори.

По време на събитието водещи специалисти в областта на лапароскопската и роботизираната хирургия ще изнесат лекции за студентската аудитория, сред които са имената на чл.-кор. проф. д-р. Гр. Горчев, дмн; проф. д-р. С. Томов, дмн; проф. д-р. Т. Делийски, дмн; доц. д-р. Н. Колев, дм; доц. д-р Д. Димитров, дм; д-р Е. Филипов и д-р Д. Цанков.

Специален гост-лектор на форума ще бъде д-р Н. Белев от МБАЛ Еврохоспитал Пловдив. За пръв път тази година лектори ще бъдат и млади лекари, които ще изнесат кратки лекции за минимално-инвазивната хирургия.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email