Проф. Генчо Начев: Ефектът от данък “вредни храни” ще проличи едва след 10-15 години

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Данък „вредни храни” е една стъпка към политика за профилактика на сърдечно-съдови заболявания, каза проф. Генчо Начев, директор на болница „Св. Екатерина” пред БНТ.

„Дали ще станем по-здрави, ще разберем след 10-15 години, няма да разберем в рамките на една година”, уточни проф. Начев.

Според него след като се обсъжда данък за вредните храни, е логично да има облекчения по отношения на продукти, за които се смята, че е добре да се употребяват с оглед на тяхното положително влияние върху здравето.

„Във всички случаи това е една стъпка. Естествено е, че има съпротива, защото тя нарушава някои икономически и интереси. В едно общество винаги има инерционна сила и когато се предлага нещо революционно е нормално да буди недоверие”, заключи проф. Начев.

Източник: Агенция “Фокус

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email