70 нови зъболекари се дипломираха от МУ-Варна

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

70 нови зъболекари се дипломираха от Факултета по  дентална медицина към Медицински университет – Варна.

​„Вече имате знанията и опита, които през изминалите 6 години получихте от вашите преподаватели в един от най-модерните и високотехнологични факултети в страната – Факултета по дентална медицина към Медицински университет – Варна. Не спирайте да се самоусъвършенствате и да ставате все по-добри с всеки изминал ден. Само така успехът ще бъде винаги с вас и ще намирате истинско удовлетворение от свършената работа. И не забравяйте за усмивките – усмивките, с които хората около вас – семейство, приятели, пациенти – ще ви казват, че сте успели!”, каза в словото си ректорът на университета проф. д-р Красимир Иванов по време на тържествената церемония по дипломиране на петия випуск лекари по дентална медицина, която се състоя на 31 октомври, в Зала 1 на ФКЦ – Варна. 

Проф. Иванов подчерта още, че МУ – Варна винаги ще бъде готов да посрещне младите лекари по дентална медицина, които искат да продължат кариерата си като преподаватели или като практикуващи специалисти в Университетския медико-дентален център към МУ-Варна.  

След словото на ректора последва най-тържественият момент от церемонията – полагане на Хипократовата клетва, която 70-те абсолвенти произнесоха повтаряйки дружно думите след декана на факултета доц. Цветан Тончев.

nikolovОтличник на випуска е д-р Диан Николов. Той стана носител и на Наградата на декана на Факултета по дентална медицина на името на проф. д-р Славчо Давидов (основоположник на денталното образование у нас), която се връчва ежегодно на най-отличения и активен през годините дипломант. Д-р Николов получи и парична награда от ректора на университета, както и от кмета на Община Варна.
 
Поздравителни адреси към академичното ръководство на университета и абсолвентите бяха получени от министъра на здравеопазването д-р Петър Москов, от Народния представител в 43-то НС, член на Комисията по здравеопазването д-р Валентин Павлов, както и от кмета на Община Варна.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email