Неподготвен за изпит студент по медицина изправи на нокти “Сикрет сървис” и родните спецслужби

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Напълно случайно екипът ни се натъкна на любопитна публикация във в. “Стандарт” от юни 2007 г., когато американският президент Джордж Буш посети България.

Два дни преди визитата му неподготвен за изпит студент по медицина изправи на нокти “Сикрет сървис” и родните спецслужби.Заради президента на Щатите в цяла София полицията зорко бдеше за реда.

В петък в катедрата по физиология на Медицински университет – София второкурсниците имали изпит. Двойка момиче и момче стояли в кола в двора на висшето училище и оттам по радиостанция диктували верните отговори на техен приятел.

За нещастие обаче подсказвачите “запушили” резервната честота на “Сикрет сървис”. Изпадналите в паника полицаи заподозрели тероризъм и нахлули в сградата. С гръм и трясък униформените влезли в катедрата по анатомия, където по това време също течал изпит.

Полицаите задали въпроса: “Тук ли говорите за витални капацитети и форсиран експираторен обем?”, разказаха очевидци. Смаяните преподаватели упътили неканените гости към физиологията. Там злосторникът преписвач веднага бил разпознат. 

Младежът и приятелите му били задържани с белезници за 24 часа в столичното Четвърто РПУ. Срещу тях е образувана преписка, тъй като е наказуемо нерегламентираното използване на радиочестоти в ефира.

Преписвачът е скъсан на изпита, защото другарите му не се справили добре с подсказването. По непотвърдена информация момичето взело служебната радиостанция на баща си, който е служител на МВР или на МО.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email