Първа САГБАЛ „Св. София“ организира кампания, насочена към репродуктивното здраве

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

От 1.11.2015 г. общинската болница Първа САГБАЛ „Св. София“ започва двумесечна кампания, насочена към репродуктивното здраве на българите, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Инициативата е под надслов „Въпрос на разговор и преглед“. Кампанията е насочена към студенти, докторанти и други учащи млади хора и се реализира с подкрепата на Столична община, Фондация „Искам бебе“ и „Зачатие“.

Идеята на начинанието е да се предостави достъп до безплатни прегледи с цел подобряване на репродуктивните възможности на младите хора в страната, да се информира младото поколение за репродуктивното и сексуалното здраве и как това се отразява на репродуктивното им бъдеще.

Другата цел е да се поощри раждането на първо дете преди 30-годишна възраст.

Лечебното заведение подновява и програмата за лечение и диагностика на двойки с репродуктивни проблеми „40+“.

Тя е насочена основно към пациентки на възраст над 40 години, но в нея могат да се включат и по-млади жени с преждевременно намален яйчников резерв.

Безплатните прегледи за жените ще се състоят в попълване на въпросник, разговор със специалист по репродуктивна медицина, ембриолог, андролог, рутинен гинекологичен преглед, включващ задължително безплатен ултразвук.

Прегледите при мъжете ще се състоят от безплатна спермограма попълване на въпросник, разговор със специалист и анализ на спермограма.

При необходимост в прегледите ще бъдат включвани и други специалисти – мамолог, психотерапевт и др.

Двойки с репродуктивни проблеми, желаещи да имат дете, ще бъдат подпомогната финансово чрез предоставяне на преференциални и достъпни цени за ин витро процедури, като изискването ще е поне единият от двамата да е учащ.

За безплатните прегледи и консултации не се изисква направление от личния лекар или друг медицински документ.

Прегледите ще се извършват всеки делничен ден от 10:00 до 13:00 часа. Предварителните записвания ще стават всеки работен ден на тел: 0888 65 88 26; 0878 20 52 53.

„Младото поколение в репродуктивна възраст е най-ценното за България и затова фокусът на кампанията е насочен към откриване на състояния на женската и мъжката полови системи, които могат в бъдеще време да увредят репродуктивната им функция“, коментира директорът на болницата доц. д-р Иван Костов.

Иточник: Агенция “Фокус

__________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email