На 2 ноември ще се състои честването на 41вата годишнина от създаването на МУ-Плевен

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Понеделник, 2 ноември в зала „Магнум“ на Втора клинична база МУ – Плевен ще отбележи 41-вия юбилей от създаването на учебното заведение.

„Рождената дата“ на висшето училище произхожда от факта, че на 31.10.1974 г. се е състояло Тържественото откриване на Медицинския факултет в град Плевен, като част от структурата на Медицинска академия – София с обучение по специалност – „Медицина”.

От 2004 г, благодарение на разкрития Факултет „Обществено здраве“, Висшият медицински институт в Плевен е преобразуван в университет с два факултета – „Медицина“ и „Обществено здраве“.

В момента университетът има развита структура от три факултета – Факултет „Медицина”, Факултет „Обществено здраве” и Факултет „Здравни грижи”, както и Медицински колеж и Департамент за езиково и специализирано обучение.

За пореден път, на празника на МУ-Плевен, ще се проведе официална церемония по тържествено връчване на награди за академично развитие на представителите на академичната общност, които през изминалата една година са придобили научни степени и са заели нови академични длъжности.

С плакет „За заслуги към университета“ ще бъдат удостоени петима представители на академичната общност, придобили научната степен „Доктор на науките” и заели академичната длъжност „Професор”.

С плакет на МУ-Плевен висшето училище ще удостои 14 представители на академичната общност, заели академичната длъжност   „Доцент”, един „Главен асистент“, както и 10 преподаватели, придобили научно-образователната степен „доктор“.

Тържественото честване на празника на МУ-Плевен ще започне в 14.00 часа с внасяне на символите и посрещане на ръководството с химна на академичната общност.

Програмата на събитието включва и празничен концерт на Плевенска филхармония, озаглавен „Концерт от бисове“, със солист Чавдар Вълков, цигулка.

__________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email