РЗИ: Личните лекари трябва да правят домашни посещения при грип

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Това е наредил директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев със специално писмо, в което е описал мерките срещу разпространението на грип тази зима.

Според разпоредбата общопрактикуващите лекари трябва да преглеждат болните от грип и остри респираторни заболявания по домовете дори ако заболяването не е тежко, а е в средно тежка или лека форма.

Идеята е да не се разпространява заразата, докато пациентите чакат в коридорите на поликлиниките. Извънредното нареждане идва по повод новия щам „Швейцария”, който не винаги е чувствителен спрямо ваксините, макар и да е включен в тях.

Вирусът е изолиран преди по-малко от две години и хората все още не са се срещали с него. Затова имунитетът се изгражда по-трудно, става ясно от думите на главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, цитиран от “Монитор”.

Същевременно лечебните заведение да подготвят изолатори за хоспитализиране на тежко болни от грип и планове как да действат при епидемия, предвиждат още извънредните мерки на РЗИ – София.

Източник: в. “Монитор”

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email