Проф. Крис Хоуки награден за цялостен принос към европейската гастроентерология

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Барселона, Европейска седмица по гастроентерология, UEG Week

Всяка година Европейският съюз по гастроентерология (UEG) награждава най-изтъкнатите лекари, допринесли за развитието на специалността.

Победител за цялостен принос към европейската гастроентерология тази година е проф. Крис Хоуки от Великобритания. Той беше награден вчера от президента на UEG д-р Майкъл Фартинг по време на специална церемония в рамките на Европейската седмица по гастроентерология в Барселона.

„Носителите на наградата имат голяма роля в подобряването на живота на пациентите с гастроентерологични заболявания. Техните постижения, лидерски умения и влияние са от голямо значение за UEG. Работата им е силно призната от гастроентерологичната общност“, съобщават от гастроентерологичната асоциация.

Проф. Хоуки е допринесъл много за развитието на Европейската седмица по гастроентерология и на UEG като цяло. Основен негов приоритет, винаги е бил, инвестицията в младите лекари“, съобщават от организацията.

Проф. Крис Хоуки е изтъкнат лекар и изследовател. Има разработки в редица сфери на гастроентерологията, като и до  ден днешен продължава да разработва проекти. Най-известните му трудове се свързани със стомшната протекция срещу НСПВС, трансплантацията на стволови клетки при пациенти с хронични възпалителни чревни заболявания (ХВЧЗ) и изследването на ролята на азатиоприн и анти-TNFα агенти при тези заболявания

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email