Надзорният съвет на Касата не прие проекта за бюджет за 2016 година

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Надзорният съвет на НЗОК отхвърли проекта за бюджет на Касата за 2016 година, изготвен от Министерството на финансите.

След заседанието на съвета, което се състоя този следобед, надзорниците отхвърлиха предложените за догодина 3 млрд. 204 млн. лв. и поискаха със 130 млн. лв. повече.

Причината за решението е, че в точно такъв размер се очаква да бъде дефицитът в тазгодишния бюджет на институцията и са нужни допълнителни 130 млн. лв., с които той да бъде запълнен.

За предложението за повече средства са гласували повечето надзорници, включително и представителите на Министерството на здравеопазването.

Срещу идеята за по-големия бюджет са се обявили управителят на НАП Бойко Атанасов и заместник финансовият министър Кирил Ананиев.

Дали обаче догодина НЗОК ще получи със 130 млн. лв. повече от предвиденото, каквато е идеята на надзорния съвет, ще преценят Министерският съвет и парламентът.

Източник: Дарик

___________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email