Спешното звено в МБАЛ „Св. Анна”- Варна с пропуснати ползи заради неосигурени болни

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Пропуснатите ползи заради неосигурени пациенти в Спешния център на МБАЛ „Св. Анна”- Варна за миналата година възлизат на 1,6 млн. лева, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Гален Шиваров.

На ден през звеното минават средно по 200 души със спешна нужда от помощ. Месечната субсидия на центъра е 72 хил. лв. и тя е постоянна.

На пациент се падат по 15 – 16 лева, а реалният разход може да надхвърли 160 лева, обясни д-р Шиваров.

Той пресметна, че за първите 9 месеца на 2015 година е намаляла просрочената задлъжнялост на болницата и тя е на печалба.

Проблем обаче остава недостигът на кадри. Най-остра нужда здравното заведение има от сестри, неонатолози, детски хирурзи, нефролози, които да се занимават с хемодиализа, както и желаещи да работят в Спешния център.

Източник: Дарик

__________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email