СЗО: Честата консумация на консервирано месо повишава риска за развиване на рак

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Готовите месни продукти, като наденици или салами –са една от причините за развитие на рак, съобщава Световната здравна организация, по информация на ВВС

Само 50 грама преработено месо на ден, тоест две парченца бекон, повишава рисковете от рак с 18%.

СЗО смята за опасни месни грани тези, които са преминали преработка с цел увеличаване срока на годност или промяна на вкуса.

Към тях се причисляват пушени, консервирани, солени продукти и добавянето на различни вещества за консервиране на месото носи опасност за здравето.

„Като цяло, вероятността човек да развие рак на дебелото черво заради употребата на месни продукти не е голяма. Но рискът от онкологично заболяване расте в увеличаване на консумацията на такива храни“, казва д-р Курт Щрайф от СЗО.

Източник: Агенция “Фокус

___________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email