В МБАЛ-Силистра се работи по програма за подобряване на майчиното и детското здраве

В МБАЛ-Силистра се работи по специална програма за подобряване на майчиното и детското здравеопазване.

В болницата е разкрит консултативен кабинет, в който нуждаещите се от специализирани грижи бременни жени, родилки и бебета получават компетентни лекарски грижи.

Консултативният център е открит в рамките на Националната програма за подобряване на майчиното и детското здраве с финансовата подкрепа на Министерството на здравеопазването.

Директорът на лечебното заведение- д-р Даниела Костадинова, обясни, че се работи се в две насоки – ранно откриване на слухови проблеми при бебетата и комплексно обслужване на бременните жени и родилките.

“Лекар, главната медицинска сестра, психологът на болницата и старшата акушерка на Неонатология имат задачата, когато постъпи в нашата болница или се роди, или постъпи дете с такова увреждане, или бременна и съответно родилка със сериозен хроничен проблем, или пък проблемът идва след раждането –  те се намесват комплексно.”, каза д-р Костадинова.

“Те  могат да получат консултации от всякакви специалности в нашата болница. Самата програма ни връща в добрата практика в миналото за комплексния подход в пациента т.е. изцяло всичко, от което има нужда.”, допълни тя.

Пациентите могат да бъдат насочвани към консултативния център от личните си лекари или от наблюдаващи лекари-специалисти, преценили, че възможностите на доболничната помощ в конкретната ситуация, са изчерпани.

Източник: БНР

__________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email