Станимир Хасърджиев: Очакваният дефицит на НЗОК е над 64 млн. лв.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Очакваният дефицит за здравноосигурителни плащания до края на година е над 64 милиона лева, което се вижда от разчетите на експертите от НЗОК.

Това сподели пред БНР д-р Станимир Хасърджиев – председател на Националната пациентска организация, по повод събранието на Надзорния съвет за бюджета на Здравната каса. В интервюто той заяви:

“Като прибавим към тях и задължения, които НЗОК не е изплатила към западните здравноосигурителни фондове, които са дължими още през тази година, може да кажем, че Здравната каса ще завърши годината на сериозен дефицит, който ще се прехвърли за следващата година. Тези задължения към западните фондове са около 60 милиона.”

“На практика през 2016 г. ще влезем със стари задължения, които трябва да се покрият от бюджет-2016 г.”

По всяка вероятност ново заседание на Надзорния съвет ще бъде насрочено в началото на следващата седмица.

Източник: БНР

___________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email