Премиерът напълно подкрепя д-р Петър Москов за въвеждането на данък на вредните храни

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Премиерът Бойко Борисов напълно подкрепя инициативата за здравния министър за въвеждане на налог върху вредните храни.

Той уточни:

„…целта на занятието е това, с което българчетата и българите се хранят и пият, да е абсолютно безвредно”.

„Виждате какви храни се ядат, какви енергийни напитки се пият. И като минат така 40-50 години, започваме масово да се разболяваме. Затова решихме, заедно с министър Петър Москов и с министъра  на спорта Красен Кралев, да направят така, че да тръгнем от причината да имаме такава висока заболяемост.”, каза Бойко Борисов.

“Имат пълната ми подкрепа, гледат много внимателно. Целта ни не е да събираме от данъци пари. Ние не случайно имаме най-ниските данъци в Европейския съюз”, допълни той. 

„Най-щастлив ще е министърът, а и аз, да имаме 0% събираемост от този данък. Т.е. това, с което българите се хранят и пият да е абсолютно безвредно. Това е целта на това занятие”, заключи премиерът.

Източник: Дарик

___________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email