Д-р Венцислав Грозев: Критериите за хоспитализация остават най-спорната тема за Националния рамков договор

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Определянето на критерии за хоспитализация и изписване от лечебното заведение по административен път е най-спорната тема при преговорите между БЛС и НЗОК за Националния рамков договор за догодина.

“Ще желаем критериите за приемане и изписване от лечебните заведения, особено за болнична помощ, да си остане приоритет на преговорния процес между НЗОК и БЛС.”съобщи председателят на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев, цитиран от БНР.

Той каза още, че реално преговорите ще започнат на 28 октомври.

Според д-р Венцислав Грозев от 10 години проблемът с остойностяването на клиничните пътеки не е на дневен ред, а що се отнася до реформата в здравеопазването е нужно да се изчакат резултатите от въвеждането й.

„Най-важното е да не настъпват много бързи и резки промени”, посочи председателят на БЛС.

Д-р Венцислав Грозев беше гост на официалното откриване на уникален операционен микроскоп в Специализираната очна болница във Варна, който дава възможност за прецизност и бързина при операциите на катаракта и други болести в офталмологията.

Източник: БНР

___________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email