Google предава на живо смяна на раменна става в МБАЛ „Св. Анна“- Варна

Операция по подмяна на раменна става ще се предава на живо през „Google – Italia” в цял свят, от операционната зала на варненската болница „Св. Анна“.

Оперативната интервенция е планирана за петък и ще се проведе от д-р Луиджи Фантазия – водещ специалист в ендопротезирането на раменна става. 

В процедурата ще вземе участие  екип от университетската клиника по ортопедия и травматология във варненската болница – доц. д-р Руслан Попстефанов, ръководител на Катедра „Ортопедия и травматология“, д-р Ивайло Митковски и д-р Николай Коларов – асистенти към катедрата.

Изкуствената раменна става е предоставена от фондация „Черноморско-Средиземноморска медицинска академия“, на чиято поредна инициатива „Work together” ортопедичната клиника в МБАЛ „Св. Анна“ ще бъде домакин.

Запис и предаване в реално време на интервенцията ще бъдат направени и от телевизионния канал на Медицинския университет.

Операцията ще може да се наблюдава в аудиторията на МБАЛ „Св. Анна“ и в учебния център на МУ – Пловдив в рамките на провеждащия се там по същото време международен учебен курс по ортопедична анатомия – също инициатива на фондация „Черноморско-Средиземноморска медицинска академия“.

Източник: Дарик

___________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email