Уникален медицински център отвори врати в полите на Витоша

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Уникален по рода си медицински център отвори врати в полите на Витоша. Медицински център „Оксилайф”-София разполага със супер модерна медицинска апаратура за ранна диагностика ,лечение и рехабилитация на различни видове  заболявания.

Мотото на екипа на медицински център„Оксилайф” –София „За по-качествен живот” има за цел да подобри качеството на здравеопазването в България и да доближи до световните стандарти в медицината.

Сред най-впечатляващите апарати от оборудването  на МЦ ”Оксилайф”-София се откроява последно поколение триизмерен ултразвуков скенер за изследване на млечната жлеза от SIEMENS-Ултразвуков скенер Acuson S 2000-ABVS. Апаратът е снабден със софтуер за кардиологични изследвания с ЕКГ моториране и функционално изследване на сърдечно съдовата система, цветен доплер в три режима на работа за съдова диагностика както и програма за КУЕ (контрастно усилена ехография). Разполага  с четири трансдюсера от които един е за ендокавитарна ехография.

Какви изследвания могат да се извършат на този апарат:

  • С високочестотната сонда (до18 MHz) – могат да се извършват изследвания на щитовидна жлеза, млечни жлези, кожни и подкожни лезии, плевра, гръдна стена както и при заболявания на опорно двигателния апарат, и съдова диагностика на периферни съдове, и тестиси.
  • С кардио сондата – морфологично и функционално изследване на сърдечно съдовата система с мониториране.
  • С абдоминалната сонда – изследване на коремни органи, органи на малкия таз и бъбреци с КУЕ и доплер.
  • С ендоректална сонда – простата,женска полова система, пикочен мехур, ректум до 11 см, периректални л.в.

Кое е уникалното на този апарат -автоматичният трансдюсер за скениране на млечните жлези по стандартни протоколи в три или пет проекции в зависимост от размера на гърдата с общ  брой срезове от 900 до 1340 за всяка млечна жлеза с възможност за 2 и 3D реконструкция, автоматично локализиране на лезията при маркиране от изследващия и автоматично  мониториране в стандартен протокол заложен в системата по BIRADS квалификацията.

Предимства на метода на УЗ скениране на млечните жлези – безвредност, висока сензитивност и специфичност, точна локализация в 3D възможност за архивиране на образите, на место и дистанционно разчитане на повече от един специалист.

*Статията е с рекламна цел

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email