Сестрите от хирургията в Разград напускат работа

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Целият сестрински персонал на хирургията в разградската болница напуска работа без предизвестие в края на тази седмица. Причината са непосилните условия на труд, пише във в. “Труд”.

Старшата сестра Румяна Андреева съобщи, че в понеделник заявления за напускане са подали всички 11 сестри. Те се чувствало обидени, че от ръководството ги обвинили в бездействие, а в същото време смените им продължавали по 18 часа поради недостиг на хора.

На всеки 7 медици в отделението трябвало да има поне 14 сестри, а по щат трябвало да са 21, поясни Андреева. Заради недостига на персонал не можели да ползват и отпуските си. 

“Чашата преля и взехме спонтанно решение. Няма нищо организирано в действията ни”, каза Андреева. Тя отказа да коментира дали, ако в отделението бъдат командировани сестри от други клиники, ще се отметнат от груповото напускане.

Директорът на болницата д-р Марин Керчев заяви, че е изненадан от заявленията и ще търси решение на проблема, както и че  ще разговаря с всяка от сестрите. Той е на мнение, че недостиг на кадри има в цялата страна и всички са много натоварени.

Д-р Керчев е направил справка, според която всички сестри са ползвали досега по 10 дни отпуск и получавали редовно заплати. Възнагражденията на сестрите в хирургия били най-високите спрямо заплащането на останалите им колеги.

Източник: в. “Труд

___________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email