Президентът награди заслужилите в областта на медицинските науки

Орден „Стара планина” втора степен бе присъден на проф. д-р Илия Ватев, проф. д-р Петър Симеонов и акад. Дочи Ексерова.

Росен Плевнелиев изтъкна, че постиженията на отличените българи в областта на медицината са заслужили уважението на световната научна общност.

Държавният глава посочи, че в днешния свят на предизвикателства решенията на много от обществените и икономическите проблеми се крие преди всичко в науката и в технологиите.

Според него, бъдещето не е в газовите тръби, а в таланта и иновациите. Президентът каза, че нациите ще бъдат силни не с армиите и войниците, а с армиите от учени и от поколения млади и интелигентни хора.

Росен Плевнелиев изрази позицията, че страната ни може да успее в този забързан и много конкурентен свят само с качествено образование, с инвестиции в науката и таланта на българите и изрази признателност пред 2000-те български учени, които по думите му, палят сърцата на младите.

Слово от името на наградените произнесе проф. д-р Илия Ватев, който посочи, че лечението на безплодието е било мисия в медицинската му кариера и изрази признателност към своите наставници от Катедрата по медицинска биология.

Източник: Агенция “Фокус

___________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email