Започна изложението „Медикус, Денто, Галения 2015“ в Пловдив

Посетителите на на Международната изложба за медицина, стоматология и фармация „Медикус, Денто, Галения 2015“ бяха приятно изненадани от 15 върхови иновации, от които осем световни. 

Изложението ще се проведе в периода от 22 до 24 октомври в Международен панаир Пловдив. 

Новостите в стоматологията са фокусирани главно към хигиената и създаване на модерни стандарти за дезинфекция, обясниха от щанда на българска фирма, представяща седем иновативни изделия. Един от хитовите експонати на друг изложител е триглава четка, която почиства всички повърхности на зъбите с едно движение.

Експерите споделят, че новото поколение продукти за избелване на зъби са по-безвредни от предишните продукти. Предлагат се пасти, обогатени с течен емайл за заздравяване на естествения.

На изложението се представя и единственият на българския пазар препарат за избелване без лампа. С него ефектът се постига само за един час, твърдят дистрибуторите на швейцарската фирма производител.

Над 90 фирми от 11 държави демонстрират медицинска техника и консумативи, болнично обзавеждане, апаратура за реанимация и интензивни грижи, оборудване за стоматологични кабинети и зъботехнически лаборатори, диагностични уреди, продукти за профилактика и хигиена на устата, работно облекло и предпазни средства. 

Заради представените нови технологии и продукти изложението се утвърди като най-престижния у нас делови форум за индустрията на здравето.

„Медикус, Денто, Галения“ е платформата, от която постиженията на науката и бизнеса тръгват към практиката.Тук се дава възможност на специалисти да открият много идеи как да променят своята работа.”, отбеляза ректорът на Медицинския университет в Пловдив проф. д-р Стефан Костянев, преди да открие събитието. 

“Изразявам подкрепа към вашия труд – да подпомагате обмена на информация за постиженията в здравния сектор, както и обмена на контакти между специалистите”, глси поздравителото послание на министър Петър Москов до ръководството на Международен панаир Пловдив по повод старта на „Медикус, Денто, Галения 2015“.

“Тази година държавите са с пет повече, директните изложители – с 10% , експозиционните площи – с 6%. Очевидно има търсене на нови технологии и изделия за здравеопазването, щом повече производители и дистрибутори идват на изложбата, за да ги покажат”, заяви д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.

За първи път на деловия форум гостува фестивалът „Здравей, здраве“, представящ интегративния модел, който търси пресечните точки между традиционната и алтернативната медицина.

Лекциите на водещи специалисти се провеждат в палата 11, където са разположени и експозициите на изложителите.

Тя е отворена от 9 до 18 ч., в последния ден – до 14 часа.

Специалистите получават карта за безплатен достъп след предварителна онлайн регистрация. Билетът струва 2 лева, а цената за ученици, пенсионери и инвалиди е един лев.

___________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email