Тържествено събрание и Юбилейна научна сесия по повод 45-годишнината на ФДМ към МУ-Пловдив

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Събитията и тържествата, с които се отбелязва 70-годишнината от основаването на Медицинския университет – Пловдив и традицията на висше медицинско образование в Пловдив, се провеждат през цялата 2015 година в структурите на Медицинския университет в града.

Финалният акорд на честванията ще даде Факултетът по дентална медицина, който през тази седмица, 22 – 24 октомври, отбелязва 45 години от основаването си.

На 22 октомври от 16.30 часа във Факултета по дентална медицина (бул. Христо Ботев №3) ще бъдат официално открити три зали за фантомно обучение, а от 17.00 часа е Тържественото събрание в най-модерната аудитория „Аула Магна”.

С откриването (на 1 етаж, фоайе – ФДМ) на трите зали, студентите по дентална медицина ще разполагат с 42 чисто нови места за фантомно обучение.

lazeren center
   Лазерен център, ФДМ-Пловдив

На тържественото честване Факултетът посреща университетска колегия и стоматологичната общност на Пловдив и региона, бивши и настоящи преподаватели и възпитаници, както и гости от страната и чужбина, за да представи постигнатото и да набележи новите перспективите за развитите на обучението по денталната медицина в Пловдив, както и пред стоматологичната наука.

В академичното си обръщение по повод тържественото честване ректорът, чл.-кор. проф. Стефан Костянев, дмн, акцентира върху най-важните постижения в 45 годишната история на Пловдивския факултет по дентална медицина още от 70-те години на ХХ-ти век – любов към професията, амбиция и стремеж към висок професионализъм за кадрите на Факултета и високотехнологична съвременна материална база за обучение и научни изследвания в денталната медицина.

На 23 – 24 октомври в зала „Аула Магна” Юбилейна Научна сесия „45 години ФДМ“ и стоматологични демонстрации на участниците от Факултета по дентална медицина – Пловдив, ще съпътстват честването (подробната програма по часове на сесията е публикувана в официалния сайта на МУ: http://www.meduniversity-plovdiv.bg/bg/45_years_fdm).

По покана на декана на факултета – проф. д-р Георги Тодоров, дм като почетен гост ще присъства Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, както и деканите на денталните факултети от София и Варна и гост-лектори от Израел, Турция, Македония, Гърция

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email