В Бургас се планира изграждането на център за рехабилитация на деца

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Подписан е договор за създаването в Бургас на Център за рехабилитация и психологическа подкрепа за децата с церебрална парализа, аутизъм и соматични увреждания.

Планира се изграждане на пристройка и преустройство на съществуваща сграда по плана на вилна зона “Минерални бани”. Новият комплекс ще бъде с най-модерно обзавеждане и специализирано медицинско оборудване.

До момента в града не съществуваше  такава услуга, които да осигурят достъп до качествени здравни грижи за деца с церебрална парализа, аутизъм и соматични увреждания.

Предвидено е да бъдат обучени медицински и немедицински специалисти: педиатър; психиатър; невролог; физиотерапевт, кинезитерапевт, рехабилитатор, психолог, логопед, социален педагог и помощен персонал/санитари. Също така се планира да бъдат привлечени доброволци, които да се полагат грижи за децата.

Предстои и обучение на 80 родители на деца, страдащи от ДЦП, соматични увреждания, аутизъм.

Създаденият Център за рехабилитация и психологическа подкрепа ще има капацитет за 20 посещения на ден, до 6000 годишно.

Източник: Агенция Фокус

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email