Д-р Кателиева: Все още няма съгласуваност в Координационния център на Спешна помощ

Координационният център на Спешна помощ все още не е единен, каза в интервю за aгенция „Фокус” д-р Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в спешна медицинска помощ.

„Двете апаратни, в които се приемат повикванията, работят разделно. Не се знае как ще заработят, ако се слеят в една апаратна два центъра, единият от които не се справя с двумилионна София, а другият трябва да приема повиквания от още 13 филиала”, заяви тя.

Д-р Кателиева коментира, че все служителите все още не знаят дали ще работят на 7 или 8 часов работен ден.

Тези, които са в София област работят 7 часа, а в София град на 8, въпреки че са под шапката на една и съща администрация. Ако започнат да работят на 8 часов работен ден, със сигурност ще има служители, които ще напуснат, тъй като ще дават две-три дежурства повече на месец при същото заплащане”, посочи Кателиева.

Тя отбеляза, че това нарушава правата на служителите:

„В цяла България работещите в спешните медицински центрове работят на 7 часов работен ден. Това се прави единствено с цел да се разреши проблемът с кадровия дефицит. Те ще работят с извънредни дежурства и ще полагат допълнителен труд”, коментира още д-р Кателиева.

Тя добави, че все още не са открити нови филиали, въпреки обещанието че ще направят нови пет.

Източник: Агенция “Фокус

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email