Обучителен семинар по оценка на здравни технологии ще се проведе в Пловдив

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Институтът по редки болести и Факултетът по обществено здраве при Медицински университет – Пловдив са домакини на обучителен семинар по оценка на здравни технологии, който ще се проведе на 17-18 октомври 2015 г. в хотел Ramada Plovdiv Trimontium  в Пловдив.

През предстоящата 2016 г. достъпът и начините за финансиране на лечението с иновативни терапии в България се очаква да претърпят съществени промени. В този контекст, обучителният семинар има за цел да изгради разбиране в дълбочина за ролята на оценката на здравни технологии и различните инструменти за достъп до иновативни терапии.

Водещи британски експерти с опит в структурите на NHS и NICE ще споделят своя опит с т.нар. споразумения за споделен риск при достъп до иновативни терапии, а специален гост-лектор ще бъде проф. Пол Кайнд, специалист по икономика на здравеопазването с над 30-годишен изследователски и практически стаж в оценката на здравни технологии.

Проф. Кайнд е сред авторите на методологията EQ-5D за оценка на здравния статус и качеството на живот при клинични и икономически проучвания.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email