Българският фармацевтичен съюз поиска среща със здравния министър

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Съобщението, публикувано на официалната страница на съсловната организация гласи следното:

Българският фармацевтичен съюз поиска работна среща в спешен порядък с министъра на здравеопазването д-р Петър Москов във връзка с проекта на Постановление за изменение и допълнение на Наредба за условията, правилата и реда за регулиране и регистриране на цените на лекарствените продукти, публикуван за обществено обсъждане на 07.10.2015г., преди изтичане на срока за общественото му обсъждане.

Решението за срещата бе взето на провелото се вчера извънредно заседание на Управителния съвет на съсловната организация.

Министър Москов ще бъде запознат със становището на БФС, както и ще се поставят въпроси свързани с водената политика и приоритети на съсловната организация на магистър-фармацевтите и достъпа на пациентите до лекарства, заплащани от НЗОК.

Документът изготвен от Министерството на здравеопазването предлага да се сложи таван на доплащанията за лекарствени продукти по здравна каса, като мярка със социален ефект.

Според нея, пациентите ще доплащат до 50% от стойността на най-евтиния продукт в Позитивния лекарствен списък за съответното международно непатентно наименование.

В момента тече 14-дневният срок за обществено обсъждане на документа, в който заинтересованите страни трябва да изложат своите становища.

Източник: Официална страница на БФС

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email