Фармацевтична фирма от САЩ започва производство у нас

Американската фармацевтична компания “Express diagnostics Int’l Inc.”е взела решение да започне производство у нас и да работи и на българския пазар.

Новината съобщиха представители на фирмата на събрание с председателя на БТПП Цветан Симеонов. Срещата се състоя в резултат на проведените преговори в началото на март тази година. 

В събитието взеха участие Пол Джонсън, изпълнителен директор, Гари Дженеман, старши изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър, и Дейв Клабунде, контролъор, както и Лукас Лука, управител на „Сайпбул Ентерпрайсес“ ЕООД.

Това е фирмата, която съдейства при организацията на предстоящото откриване на офис и производствени мощности на американската компания в София.

“Express diagnostics Int’l. Inc.” се намира щата Минесота и работи в областта на иновативни диагностични медицински продукти и услуги като експресната диагностика.

За 2013 и 2014 г. е в списъка от 5000 най-бързо развиващите се компании в САЩ.

С предстоящото откриване на нови производствени мощности у нас компанията официално стъпва на българския пазар, като стартирането е планирано за началото на 2016 г.

Компанията има намерение от България да снабдява свои клиенти от Европа, Средния Изток и Африка.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email